kirjat

turussa rakennetut laivat osa I & II

Suomalaisen laivanrakennuksen tarina

Suomessa on rakennettu laivoja satoja vuosia, Turussa todistetusti lähes 300 vuotta. Laivanrakennus on työllistänyt tuhansia suomalaisia – ja työllistää yhä. Siitä huolimatta edelliset turkulaista laivanrakennusta käsittelevät teokset ovat 1990-luvulta.  Turussa jopa vielä viime vuosikymmeninä rakennettuihin laivoihin liittyy hyvin paljon ainutlaatuista muistitietoa, jonka kerääminen ja tallentaminen oli ajankohtaista viimeistään nyt.

Nämä kirjat, Turussa rakennetut laivat osat I ja II, antavat upean kuvitetun kokonaiskuvan Turussa rakennetuista laivoista. Kansien väliin on kerätty laivoja 1800-luvun purjelaivoista toisen maailmansodan jälkeisiin sotakorvauslaivoihin Neuvostoliitolle, joista sai alkunsa nykyaikaiseen laivanrakennukseen siirtyminen 1950-luvulla, päätyen maailman hienoimpiin risteilylaivoihin kuten syyskuussa vuonna 2000 luovutettu silloinen maailman suurin risteilijäalus Voyager of the Seas.

Meyer Turun telakalla on tätä kirjoittaessa rakenteilla jälleen maailman suurin risteilijäalus, joka luovutetaan syksyllä 2023. Laivanrakennus on Suomessa yhä elinvoimaista ja laivanrakennusyhteisö on laaja – ja kiinnostunut muistelemaan laivoja, joita ovat olleet itse rakentamassa telakalla, alihankkijana, tilaajana tai vaikkapa laivanrakennusinsinöörinä kuten kirjan toimittanut Hannu Lehtonen, jolla on vuosikymmenien työkokemus suomalaisessa telakkateollisuudessa.

Laradi on suuren kiinnostuksen jälkeen avaamassa kirjatilauksen Hannu Lehtosen kirjoista Turussa rakennetut laivat osa I ja II! Kirjailijan itsensä painattama ensimmäinen painos revittiin suorastaan käsistä, joten yhdistyksen hallitus päätti painattaa kirjoja lisää, ja myydä niitä omakustannehintaan jäsenille, sekä muille kiinnostuneille. Kirjat ovat juuri saapuneet painosta, joten ne ovat heti tilattavissa. Huomaathan, että postitus ja/tai nouto tapahtuu Turun ammattikorkeakoulun laivanrakennusinsinööriopiskelijoiden toimesta vapaaehtoisvoimin, joten noudatathan tilauslomakkeen ohjeita.

Ongelmatapauksissa tai muihin kuin maksu- ja lähetysasioihin liittyen otathan yhteyttä info@laradi.fi.

HINNASTO

TURUSSA RAKENNETUT LAIVAT OSA 1

Vuodesta 1732 vuoteen 1960 rakennetut laivat.
Sivumäärä 92 sivua

30 €

TURUSSA RAKENNETUT LAIVAT OSA 2

Vuodesta 1960 vuoteen 2014 rakennetut laivat.
Sivumäärä 210 sivua

45 €

TOIMITUSVAIHTOEHDOT

  • Posti (hinta 7 €)
  • Nouto Turun Ammattikorkeakoululta (hinta 0 €), keskiviikkoisin klo 12-14, torstaisin 16-17 huhtikuun loppuun asti